"Agring" - družstvo pre projektovú, inžiniersko-dodávateľskú a obchodnú činnosť - Podrobnosti

Vložka číslo
388/B
Dátum vzniku
16.03.1990
Predmety činnosti
  • spracovanie prípravnej a projektovej dokumentácie pre poľnohospodársku investičnú výstavbu do RN 25 mil. Kčs, individuálnu bytovú výstavbu modernizáciu a rekonštrukciu stavieb v rámci občianskej vybavenosti (od 16.3.1990)
  • vykonávanie inžinierskej činnosti pre príppravu a realizáciu stavieb v rozsahu prílohy A vyhl. č. 89/76 Zb. (od 16.3.1990)
  • zabezpečenie realizácie stavieb formou komplexnej dodávky a stavebno-montážnych prác (od 16.3.1990)
  • realizácia obchodnej činnosti pri zabezpečovaní stavieb (od 16.3.1990)
  • poskytovanie odborno-poradenských služieb v oblasti investičnej výstavby (od 16.3.1990)
Štatutárny orgán
Ďalsie právne skutočnosti
  • Družstvo bolo založené na ustanovujúcej členskej schôdzi dňa 20.1.1990 podľa zákona č. 94/1988 Zb. o bytovom, spotrebnom a výrobnom družstevníctve. Spôsob a rozsah ako člen zodpovedá za prípadné straty družstva : Na úradu vzniklých strát prispievajú členovia družstva v zmysle stanov nasledovne : - Člen je povinný prispievať na úhradu straty družstva vy- kázanej v ročnom účtovnom výkaze podľa rozhodnutia členskej schôdze a na úhradu schodku zisteného pri zru- šení družstva likvidáciou, uhradzovacia povinnosť sa tý- ka len strát /schodkov/, ktoré vznikli počas trvania členstva člena. - Uhradzovacia povinnosť je obmedzená čiastkou, ktorá sa rovná výške členského podielu. - Čiastky, ktorými členovia prispeli na úhradu straty družst- va môžu byť členom celkom alebo čiastočne vrátená v nasledujúcich piatich rokoch, ak družstvo zlepšenou prá- cou dosiahne úspešné hospodárske výsledky a získa dostatočné finančné zdroje pre svoju činnosť. Rozhoduje o tom členská schôdza družstva.
Dátum aktualizácie
14.05.2024